GR
EN
DE
FR

Editorial

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε το Δεντρόσπιτο. Έχουμε τα πρώτα μας γενέθλια αυτή την άνοιξη!

Άλλαξαν πολλά από πέρυσι. Καταρχάς  άλλαξε ο νόμος για τους Παιδότοπους το καλοκαίρι του 2019... Έγινε πιο αυστηρός, πιο ποιοτικός και επομένως πιο απαιτητικός αλλά και πιο σύγχρονος. Οι αλλαγές θα φανούν σιγά σιγά σε όλους τους παιδότοπους - όσους  μπορέσουν να προσαρμοστούν. Ο ανταγωνισμός ανεβάζει τον πήχη! Βρίσκει κανείς πια, πιο επιλεκτικούς τόπους παιδικής αναψυχής. Λιγότερο πλαστικό. Περισσότερα βιωματικά παιχνίδια. Περισσότερη τέχνη.

Και εμείς αλλάζουμε και ανεβάζουμε τον πήχη όσο μπορούμε... Γιατί έχουμε επίγνωση ότι, η όμορφη ατμόσφαιρα και η αισθητική ενός χώρου, το φαγητό και οι τιμές, η ασφάλεια και η υγιεινή, είναι πλέον αυτονόητες, αναγκαίες συνθήκες. Όχι όμως και ικανές συνθήκες επιτυχίας. Ο "Βασιλιάς" είναι τα παιδιά μας και η επιτυχία, θα έρθει μόνο όταν, κάθε παιδί, νοιώσει μαζί μας πρωτόγνωρα! Θέλουμε, και νομίζω φαίνεται σιγά-σιγά, η εμπειρία για το παιδί να είναι συνεχόμενη. Για 4 ώρες, θα είναι μαζί μας. Για να μείνετε στην ησυχία σας. Σε ένα συνεχές interactive show!

Βάφονται, μασκαρεύονται, εκδηλώνουν τον εγωισμό τους, φαντάζονται, γίνονται υπερήρωες και Βασίλισσες… και μετά μπαίνουν στην ομάδα, γνωριμία, μικρόφωνο, φώτα πάνω τους... αδρεναλίνη, αλλά και ταυτόχρονο χτίσιμο της ομάδας. Πόσο γέλιο έχουν οι συστάσεις! Θα τα βάλουμε να λύσουν αινίγματα και να κάνουν ασκήσεις συμμετέχοντας στο κυνήγι του θησαυρού. Ομαδική γυμναστική, προσεγμένη, έντονη όσο χρειάζεται, όταν χρειάζεται. Θα δοκιμάσουμε την λεπτή τους κίνηση. Θα τα βάλουμε να χειροτεχνήσουν, να γελάσουν με τον Dr. Heisenburger και τα πειράματά του… με τις τόσες δεκάδες θεματικές επιλογές μας… Και θα κλείσουμε με τον χορό… Που εκεί πρέπει να είστε και εσείς… το ξέρετε…

Όμως κάπου ενδιάμεσα, εκεί, πριν τον χορό, ετοιμάζουμε τη μεγαλύτερη, την καλύτερη, την πιο υπέροχη, τη μοναδική, την ανεπανάληπτη ΟΠΕΡΑ ΔΕΝΔΡΟΣΠΙΤΟ... Με 12 "επαγγελματίες" ηθοποιούς… (όλοι μας οι δενδροσπιτάνθρωποι, μέχρι και εγώ, θα συμμετέχουν τραγουδώντας και χορεύοντας) και καμιά 20αριά "αγγέλους" (παιδιά), να πρωταγωνιστούν δίπλα μας.

Σχεδιάζουμε να στήσουμε την πιο interactive παιδική παράσταση στην Ελλάδα... κάθε μέρα, για κάθε ένα παιδί. Με δική μας βιωματική σκηνοθεσία, με εξαιρετικά ταλαντούχους δασκάλους, στήνουμε ένα show, που θα κρατάει τα παιδιά "αγκιστρωμένα", που τα παιδιά θα είναι οι ίδιοι οι ηθοποιοί, όλα στο σανίδι, στο Θέατρο του Χωριού. Δεν το έχουμε έτοιμο ακόμα, αλλά να ξέρετε, κάνουμε πρόβες κάθε μέρα, γράφουμε τραγούδια, παίζουμε μουσικές, προσπαθούμε. Θα κάνουμε ΣΟΥΠΕΡ πρεμιέρα μια από αυτές τις μέρες... Κοστούμια, φώτα, μουσικές, στίχοι και σενάριο. Ο καθένας ξέρει τι να κάνει.

Και μετά ο χορός μαζί σας! Γιατί το show τελειώνει με τη δική σας ανάγκη, να κουνήσετε κάτι τις, με τον ρυθμό της μουσικής… Αλλά κυρίως, γιατί το show κλείνει με την ανάγκη των παιδιών σας, μετά από αυτόν τον βομβαρδισμό εικόνων και ενέργειας, να ενωθούν μαζί σας, να νοιώσουν ότι τα κοιτάτε, ότι τα καμαρώνετε, ότι είστε εκεί δίπλα τους, ότι συμμετέχετε. Γιατί το show, κλείνει με την ανάγκη του παιδιού να φύγει στην αγκαλιά σας, μισοκοιμισμένο. Στη μητρική μυρωδιά και ασφάλεια.

Show Must go on, λοιπόν... Σύντομα κοντά σας.


Σύντομα κοντά σας όμως και το Summer Camp του Δεντρόσπιτου.
Ξέρετε, ακόμα και εκεί, πρέπει, και θα ανεβάσουμε τον πήχη.

Για ένα είμαι σίγουρος.
Όσα κάνουν τα παιδιά, όσο θα είναι μαζί μας, θα τους είναι πρωτόγνωρα.

Τέλος, θέλω να αναφερθώ στο franchise. Το Δεντρόσπιτό μας, θα αποκτήσει αδερφάκια...
Σε περιοχές της Αθήνας, της Ελλάδας. Θα είναι αδερφάκια ακόμα καλύτερα, χωρίς τις μικρές αστοχίες του παρόντος, μεγαλύτερα, γυαλιστερά, πολύχρωμα.
Θα είναι Δεντρόσπιτα με περισσότερα για το παιδί... αλλά και τους γονείς...

Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με ανθρώπους με μεράκι, με ανθρώπους που σαν και εμάς, που το «πονάνε». (www.thefranchiseco.gr)

Να σας εξομολογηθώ, ότι το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς της δικιάς μου και της γυναίκας μου, της Φωτεινής, αλλά και των παιδιών μας, είναι όταν σχεδιάζουμε, ένα-ένα τα καινούρια δεντροσπιτάκια… τα φτιάχνουμε στο χαρτί σε σκίτσα και μετά τα πιτσιρίκια σε ένα παιχνίδι… minecraft λέγεται… τα κάνουν σε 3D και τέλος, κάνουμε και μια μακέτα χαρτοκοπτική… Περνάμε καλά... πολύ δημιουργία. Και ιδέες… Και φτιάχνουμε πύργους και νησιώτικα άσπρα σπιτάκια, Πηλιορήτικες βιλίτσες, saloοn και κάστρα και πλοία...

Το πιο όμορφο πράγμα στη δουλειά μας είναι τα παιδιά. Άγγελοι που πεταρίζουν γύρω μας.
Και το λέω εγώ… που  παρόλο πενηντάρης πλέον, "παλεύω" καθημερινά με δεκάδες πιτσιρίκια...
Και εξακολουθούν και με συγκινούν… κάθε μέρα. Κάθε, κάθε μέρα.


Με εκτίμηση,
Πέτρος Χριστούλης